user_mobilelogo

De Pròt mèr Mééls App’t nééj Mééls woordeboe:k nu ook digitaal


De stichting Pròt mèr Mééls formuleerde de ambitie om een nieuw Mééls woordenboek te realiseren waar iedereen in Peel en Maas en verdere regio jaloers op is.
Het gedrukte Nééj Mééls woordeboe:k werd in samenwerking met Medelo en vele vrijwilligers opgezet en bleek al snel een groot succes. De verkoop overtrof alle verwachtingen.

In navolging hiervan komt het woordenboek ook beschikbaar als App. Daarmee bereikt Méél iets unieks: als eerste dorp een eigen woordenboek app van het eigen dialect. Dat kunnen ze “övver de breuch” niet zeggen. Met deze app zoek je op geavanceerde wijze de vertaling op van Nederlandse-Meijels woorden en uitspraken. Zo zijn er bijna 6000 Méélse woorden te lezen en beluisteren. Dit alles op een wijze die past bij de huidige tijd en ook tot de verbeelding spreekt van de jeugd.

Het voordeel van de app is dat er altijd nieuwe woorden kunnen worden toegevoegd. De app houdt je op de hoogte van deze nieuwe woorden. Het gebruik van de app is gratis. Natuurlijk wil jij deze app dus ook!