user_mobilelogo

In het weekend van 11 november staat De Méélse Revue op de planken in d’n Binger in Meijel. De voorverkoop van de kaartjes start zaterdag 17 september. Di wille ge nie misse...!

De Méélse Revue is het eerste initiatief van de nieuwe stichting ‘Pròt mèr Mééls’. Meer dan 100 mensen werken enthousiast aan de voorbereidingen, geheel op vrijwillige basis. Voor de schermen en achter de schermen. De titel van het stuk is ‘Allè… pròt mèr Mééls’.

 

Pauke Pluijm en locoburgemeester Jansen

Dit unieke kijk- en luisterspel gaat over het leven op een Meijels plein. Je hoort er de laatste nieuwtjes. Er vallen kleine drama’s en grote pleziertjes voor. Het is een plein vol Meijelse gezelligheid. In de jaren vijftig wordt er in ferme taal gesproken over de vreemde plannen van Pauke Pluijm. En in de zeventiger jaren spreekt locoburgemeester Jansen al over peelgeluk….

Hij loopt zo trots als een pauw over het plein als de Nederlandse televisie in Meijel komt filmen. De zaken van kastelein Ad van het dorpscafé en van Trees van de kapper lopen goed. De bewoners en de toeristen hebben het naar hun zin. En de jeugd? Die zet als altijd ook hier de wereld op z’n kop en laat de boel af en toe flink knallen. Stil… ! Wordt er gefluisterd op het plein? Zijn er geheimen? Natuurlijk, want ook in dit spel speelt het grote mysterie van de liefde de hoofdrol!

In De Méélse Revue wordt gedanst en er klinken in het Meijels dialect gezongen liedjes. Het verhaal is op maat geschreven door regisseur Marij Dorssers rondom Méélse vastelaovesliedjes. Hoe kan het anders met de première van de Revue ‘Allè ... Pròt mèr Mééls’; op de elfde van de elfde!

 

Voorverkoop start op zaterdag 17 september

Zaterdag 17 september start de voorverkoop om 10 uur in d’n Binger in Meijel. De kaarten kosten 12,50 per stuk. Er zijn kaarten te verkrijgen voor de avondvoorstellingen van vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november om 20.00 uur. Daarnaast is er ook een middagvoorstelling op zondag 13 november om 14.30 uur.

Di wille ge nie misse… !