user_mobilelogo

In het najaar 2019 verschijnt ht Nééj Mééls Woordeboe:k. Wil jij deze alvast bestellen? Dat kan! 

Doe dit vóór 30 juni, dan krijg je de mogelijkheid om je naam in het boek te vermelden. 

Maak gebruik van het inschrijfformulier, welke je bij het VVV Peelpunt (Raadhuisplein 8, Meijel) kunt inleveren en kunt afrekenen. Je krijgt dan een betaalbewijs en in het najaar bericht waar & wanneer het boek kan worden opgehaald.

Liever online bestellen? Mail naar  en gebruik het contactformulier. Vermeld je naam, (mobiele) telefoonnummer en e-mail adres én geef als je graag met naam vermeld wilt worden in het boek. Je krijgt daarna een 'tikkíe' van de Stichting Pròt mèr Mééls of de mogelijkheid de betaling per bank over te boeken.

 

Revue maskersDe Stichting Pròt mèr Mééls vindt ook educatie belangrijk. We willen ook de leerlingen van de basisschool bij het dialect betrekken. Daarom hebben we contact gezocht met Basisschool Den Doelhoef en creatieve hulp gevraagd voor De Méélse Revue. De kinderen van groep 8 hebben inmiddels meer dan 70 revue-maskers gemaakt.

Een geheel eigen masker dat ze zelf een échte Méélse titel hebben gegeven. Vanaf 27 oktober is er in d'n Binger een tentoonstelling van alle maskers in het speciaal hiervoor omgedoopte ‘Kom Kieke Museum’.

Wij nodigen iedereen uit om te komen kijken naar deze kunstwerken!

't Mééls krèntjeMeijel heeft een uniek dialect dat steeds minder, door vooral jongeren, wordt gesproken. De Stichting Pròt mèr Mééls heeft als doel het in stand houden van dit unieke Méélse dialect. De Méélse Revue is de eerste activiteit van de stichting.


Ook 't krentje dat op 27 oktober bij de Meijelse huishoudens in de bus viel is één van die activiteiten. De stichting wilde het gemis van ons ‘Weekbericht voor Meijel’ onder de aandacht brengen met deze eenmalige editie van ’t Mééls krèntje. Een editie met een grote knipoog naar De Méélse Revue.

In het weekend van 11 november staat De Méélse Revue op de planken in d’n Binger in Meijel. De voorverkoop van de kaartjes start zaterdag 17 september. Di wille ge nie misse...!

De Méélse Revue is het eerste initiatief van de nieuwe stichting ‘Pròt mèr Mééls’. Meer dan 100 mensen werken enthousiast aan de voorbereidingen, geheel op vrijwillige basis. Voor de schermen en achter de schermen. De titel van het stuk is ‘Allè… pròt mèr Mééls’.

 

Pauke Pluijm en locoburgemeester Jansen

Dit unieke kijk- en luisterspel gaat over het leven op een Meijels plein. Je hoort er de laatste nieuwtjes. Er vallen kleine drama’s en grote pleziertjes voor. Het is een plein vol Meijelse gezelligheid. In de jaren vijftig wordt er in ferme taal gesproken over de vreemde plannen van Pauke Pluijm. En in de zeventiger jaren spreekt locoburgemeester Jansen al over peelgeluk….

Poster van De Méélse Revue