user_mobilelogo

Download hier de app in de App Store of in Google Play

Ga naar de App StoreGa naar Google Play

Garrepaap, émmelek en utjstukkere. Kent u deze typische Meijelse woorden? De betekenis hiervan kunt u straks opzoeken in ‘t Nééj Mééls Woordeboe:k. Dit nieuwe woordenboek verschijnt in het najaar van 2019. Wilt u uw exemplaar nu alvast bestellen? Dat kan. Want de voorverkoop is gestart.

Begin juni is bij iedereen in Meijel een folder thuisbezorgd. Daarop staat het inschrijfformulier, waarmee u het boek kunt bestellen.

 

Komt uw naam ook in het boek?

Bestel vóór 30 juni en wij vermelden uw naam in het boek. Want iedereen die ‘t Nééj Mééls Woordeboe:k mede mogelijk heeft gemaakt, zetten wij graag in het zonnetje.

 

Van dörske tot garrepaap

In ‘t Nééj Mééls Woordeboe:k staan bijna 5.000 Meijelse woorden. Het zijn bekende Meijelse woorden, zoals dörske, die we in het dagelijkse leven nog vaak horen. Maar ook minder bekende woorden zoals ‘garrepaap’ en dat betekent libelle.

 

Voor en door Méélse mensen

Het nieuwe woordenboek is een initiatief van Medelo en de Stichting Pròt mèr Mééls. ‘t Nééj Mééls Woordeboe:k is met zorg samengesteld door Jan Daems, Herman Crompvoets en Piet Oomen. Zij hebben met precisie alle woorden verzameld en gecomponeerd tot een woordenboek. Een monnikenwerk. De omslag en de illustraties zijn gemaakt door Pieter Verstappen. Want in een écht Meijels boek horen natuurlijk ook échte Meijelse illustraties.

 

Geen inschrijfformulier?

U wilt het boek bestellen, maar hebt u de folder met daarop het inschrijfformulier niet gezien? Ga dan naar VVV Peelpunt (Raadhuisplein 8 Meijel). Daar kunt u uw exemplaar van ‘t Nééj Mééls Woordeboe:k bestellen.

 

Woont u buiten Meijel?

U woont buiten Meijel en u wilt ‘t Nééj Mééls Woordeboe:k graag bestellen. Stuur dan een e-mail naar .