user_mobilelogo

Download hier de app in de App Store of in Google Play

Ga naar de App StoreGa naar Google Play

Dat zullen de meeste mensen constateren als we de datum van 11-11 weer naderen. Dit jaar om twee reden enerzijds de start van het vastelaovesseizoen, anderzijds tevens de start van drie dagen Méélse revue.

Met veel plezier denken we terug aan de revue ter ere van het jubileum van C.V. De Kieveloeët, 6x11 jaar bestaan in 2016. Bij vele gelegenheden, waar mensen die meegewerkt hebben elkaar treffen, komt dit hoogtepunt weer ter bespreking. Nu door herinneringen op te halen en mooie voorvallen te bespreken. Het familie gevoel bij iedereen die meegewerkt heeft leeft nog steeds.

Onze gemeenschap is verrijkt door dit initiatief en niet alleen de gemeenschap maar vele mensen met haar eigen individu. Het citaat: “door de revue ben ik vele vrijer geworden in spreken in het openbaar” is hier een mooi voorbeeld van. Mensen die zichzelf overtroffen hebben met kwaliteiten die eerder onbenut waren gebleven.

De stichting Pròt mèr Mééls is blij met de destijds gekozen ingeslagen weg, een revue op de planken brengen die voor iedereen toegankelijk moet zijn met of zonder ervaring in het acteren. Ook achter de schermen was de inzet en kennis van hoge kwaliteit, zonder die mensen achter de schermen was dit alles onmogelijk geweest. Daarom nogmaals dank aan eenieder die zijn of haar bijdrage heeft geleverd!

Inmiddels zijn we ons tweede project opgestart, in samenwerking met heemkunde vereniging Medelo het uitbrengen van het tweede Méélse woordenboek. Op deze manier kunnen we op een andere manier laten zien hoe we met de Méélse taal in woord en geschrift bezig blijven.

We proberen nog diverse projecten te realiseren die het behoud van ons unieke dialect in stand houden.

 

Allè Pròt mèr Mééls.
Peter Daniëls
Voorzitter