user_mobilelogo

't Nééj Mééls Woordeboe:k

Op 3 november presenteren wij het nieuwe woordenboek!

 

Lees meer...

Niemand minder dan de bekende taalvirtuoos Wim Daniëls komt naar Meijel. Hij gaat ‘t
Nééj Mééls Woordeboe:k presenteren. Deze boekpresentatie vindt plaats op zondag 3 november van 11.00 tot 13.00 uur in d’n Binger in Meijel

 

Voor wie Wim Daniëls nog niet kent…


Wim Daniëls is een échte taalkundige, schrijver, columnist en presentator/cabaretier. Hij is een graag geziene gast in praatprogramma’s op tv. Als geen ander maakt hij taal ook écht leuk door zijn aansprekende humor en speelse gedachtekronkels.

 

Op zijn eigen aansprekende manier gaat hij op 3 november ook ‘t Nééj Mééls Woordeboe:k presenteren. Bij ons in Méél. Ook zal Wim Daniëls dan het eerste gedrukte exemplaar overhandigen aan de makers van het boek.

 

‘t Nééj Mééls Woordeboe:k


Het woordenboek is samengesteld door Jan Daems, Herman Crompvoets en Piet Oomen. De tekeningen zijn van Pieter Verstappen. In ‘t Nééj Mééls Woordeboe:k staan meer dan 4.900 Meijelse woorden. Het zijn bekende Meijelse woorden, zoals dörske en ékurke, die we in het dagelijkse leven nog vaak horen. Maar ook minder bekende woorden zoals garrepaap en dat betekent libelle. ‘t Nééj Mééls Woordeboe:k is een initiatief van Medelo en de Stichting Pròt mér Mééls.

 

Jouw exemplaar van het woordenboek


Heb jij een boek besteld? Na afloop van de voorstelling van Wim Daniëls op 3 november worden de boeken uitgereikt (op vertoon van het betalingsbewijs). Ben je 3 november verhinderd? Dan kun je jouw exemplaar, op vertoon van het betalingsbewijs, voor 20 november ophalen bij VVV Peelpunt. Daarover heb je ook persoonlijk bericht ontvangen als je jouw e-mailadres bij inschrijving hebt opgegeven.

 

Heb je het boek niet besteld, maar wil je ook een eigen exemplaar? Het is op 3 november van 13.00 tot 14.00 uur te koop in d’n Binger. Na 3 november is het te koop bij Heemkundevereniging Medelo en bij Boekhandel Coolen-Pluijm. Zo lang de voorraad strekt.